Monique's Atelier  

Uw schilderij: mijn passie! 

ABSTRACT

Hier vind je abstracte schilderijen die ik heb gemaakt. 

"Ver Weg" is een abstract waterlandschap, geïnspireerd op een eerder werk van mij. 

De kleurstelling, compositie en mate van rust is helemaal afgestemd met opdrachtgeefster. Het schilderij was een kado voor haar echtgenoot die 50 werd.

 "Zelfreflectie"

Dit schilderij is een reliëf-werk met Epoxy erin, waardoor het een echt 3D-effect heeft. Het spel van de kleurlagen komen goed tot hun recht als het schilderij op een verlichte plek hangt, zoals bij de opdrachtgevers hiervan. De Epoxy in het centrum van het schilderij geeft een 3e dimensie en weerspiegeling van het diepergelegene. 

Dit alles op een 3D Alumunium-frame, waardoor het een echt hoog-kwaliteit product is. 

"Op Zoek II"

Dit werk is een 2e in de serie Op Zoek, waarbij de opdrachtgeefster een vergelijkbaar werk wenste in horizontale richting. In het centrum van het schilderij is ook een subtiel reliëf gezet.  

"Groene Aarde" is gemaakt naar voorbeeld van een eerder abstract werk van mij, maar dan in een kleinere versie gegoten. Het staat op een prominente plek in een klassiek interieur, waar het met zijn moderne touch mooi inblendt. Vooral de gedempte groene tinten dragen hieraan bij. 

"Over het Water"

De opdracht is het grootste doek dat ik nog nu toe gemaakt heb. Het is een opdracht in de meest luxe uitvoering:

. aluminiumframe 

. olieverf 

De kleuren zijn op verzoek in zachte blauw/grijs/zwart-tinten, matchend bij het interieur. 

"Into Blue"

Deze strakke abstracte opdracht maakte ik matchend met de kleuren van het interieur (taupe en lichte blauwgrijze tinten). Een beetje koper en goudaccenten maakten het geheel samenhangend met de rest van de accessoires in de woonkamer. 

"Rode Draad" is een abstracte voorstelling in verticale richting (30x90 cm), waarbij een reliëf is aangebracht met diverse materialen en een epoxy topping. Om te matchen met de rode meubels in de woonkamer, heb ik een rode draad erin verwerkt; vandaar ook de titel.

"Eenheid" is een abstracte voorstelling in verticale richting die bij de opdrachtgever in een donkere hoek van de gang hangt. Met de hoeveelheid licht in het werk heb ik desbetreffende hoek iets meer leven gegeven. Op verzoek is het een abstracte voorstelling geworden, waarbij de natuur als inspiratie heeft gediend. 

"Stille Kracht"

Deze opdracht heb ik gemaakt voor mensen die reeds een tijd op zoek waren naar een kunstwerk, maar geen echte match konden vinden. Ik heb dit werk helemaal afgestemd op de stijl en kleuren van uw inrichting. Ze waren zo tevreden, dat er meteen een vervolgopdracht uit voortgekomen is. Hiermee ga ik dan ook meteen aan de slag. 

"Rode Velours"
Dit werk heb ik gemaakt voor mijn schoonouders, passend bij de rode eetkamerstoelen en geïnspireerd op een eerder werk van mij ('binnenstebuiten'). Affmeting 100x50cm.                              
Ingelijst in een moderne oudzilverkleurige strakke baklijst.

Tweeluik "Op volle kracht"

Bedrijfsopdracht om 2 doeken van elk 140 x 70 cm. te maken voor een grote muur op kantoor.

Het logo van de onderneming is op een abstract manier verwerkt.

De kleuren zijn afgestemd op de kleuren van het kantoor waar het werkt komt te hangen.


Tweeluik "VIS"

Bedrijfsopdracht om 2 doeken van elk 150 x 50 cm. voor de vergaderruimte te maken.

De kleuren zijn afgestemd op de inrichting van de vergaderruimte waar de doeken zullen hangen. Het thema is gebaseerd op de visie van de onderneming en als een geabstraheerde voorstelling verwerkt.


y2oo6_dM-oeiiC0qfStf2YnWpNS0sFOK9Iape8-bf9M