Monique's Atelier  

Uw schilderij: mijn passie! 

FIGURATIEF

Hier vind je figuratieve opdrachten die ik heb gemaakt.

"Even terug in de tijd"

Deze oude boerderijwoning (rond 1900) heb ik vanaf een eerder gemaakt schilderij en oude foto's gemaakt op verzoek van de kleinzoon, die hier vroeger veel speelde bij opa en oma op het erf. Zoveel mogelijk details heb ik opnieuw tot leven gewekt, waardoor opdrachtgever meteen 'terug in de tijd' ging bij het zien van dit schilderij. 

"Hoofdkameleon"

Deze vrolijke jongen hoort bij de 4 kameleons die hieronder te zien zijn en is ook gemaakt voor in de praktijkruimte van een diĆ«tiste en kinderpsycholoog om e.e.a. op te vrolijken. 

"4 Kameleons"

Deze leuke vrolijke opdracht is een illustratieve voorstelling van 4 kameleons op een boomtak. Ik heb dit werk gemaakt voor in een praktijkruimte van een dietiste en kinderpsycholoog. 


"Herfst op het water"
Op verzoek van de opdrachtgevers heb ik een herfsttafereel gemaakt op een modern formaat doek van 120x50cm.

"Skyline ds update 2016"

Met toestemming van de opdrachtgever heb ik het oorspronkelijke drieluik "Skyline ds" een update gegeven. Hiermee heb ik mijn ontwikkelingen en ervaringen van de afgelopen jaren toegepast en deze doeken een modernere uitstraling gegeven. De kleuren zijn frisser en de penseelstreken zelfverzekerder.

Met de auto in sterk perspectief te zetten, de krachtige penseelstreken en lijnen  komt het hele werk in beweging.

"Pink Magnolia (2e versie)"

Opdracht naar voorbeeld van mijn 1e Pink Magnolia gemaakt. Afmeting 115 x 75 cm. De opdrachtgever had voorheen een bloemenwinkel en voelde zich meteen aangetrokken tot het oorspronkelijke schilderij dat ze bij mij thuis hadden gezien. De afmeting van dit schilderij was te groot voor hun muur. Vandaar dat ik hetzelfde schilderij in een 2e versie kleinere versie heb gegoten.

"Rotterdams glore"
Dit is de Rotterdamse skyline met de Erasmusbrug prominent als blikvanger.
Ik heb dit gemaakt voor mijn nicht en haar vriend die in Rotterdam een modern appartement hebben betrokken.
Op verzoek zijn de roze, oranje en blauwe kleurstelling en de strakheid van de brug gecombineerd met moderne gebouwen die met het schildersmes dikker zijn aangebracht. Qua abstractie vs. natuurgetrouw moest deze voorstelling op de schaal van 0-10 een 6 scoren, hetgeen volgens de opdrachtgevers goed is gelukt.
"Achtergronddecor kerststal"
Deze voorstelling heb ik gemaakt als decor voor een uitgebreide kerststal. De panelen zijn op hoogte van de desbetreffende tafel gemaakt met luchtgaten voor de verwarming waar ze voor komen te staan.
Het tafereel doet denken aan het oude Bethlehem.  
 

"Bloemenveldje"

Op verzoek van de podotherapeute in Susteren, heb ik een vrolijk matchend werkje gemaakt voor haar behandelkamer. 

"Klompen Claudia I"

Op verzoek van de Auwt Graasboering Claudia, heb ik de zwarte klompen die traditioneel horen bij het zijn van een voormalige Graasboerin (carnavalsvereniging Susteren), beschilderd met diverse persoonlijke kenmerken van haar. Op die manier zijn haar klompen iets unieks en persoonlijks geworden. 

"Tweeluik Volkswagen T1"
Bedrijfsopdracht van een auto in- en verkoopbedrijf. Afgestemd op de persoonlijke interesse van de eigenaar.
Tweeluik hangt met zijn grote afmetingen van 140 x 120 cm. per stuk prominent achter het bureau van de eigenaar.
"Max" 
Deze leuke collage in gemengde techniek heb ik in opdracht van echte Max Verstappen fans gemaakt. Het is een collage van elementen rondom zijn overwinning op
15 mei 2016 in Barcelona. De kleuren zijn afgestemd op de woninginrichting van de opdrachtgevers; warm grijs, zwart-wit en de auto in de echte kleuren met een vleugje blauw. Op de warm grijze muur komt het werk mooi tot zijn recht. 
"Lente in het Veld"
Dit tweeluik is gemaakt met het verzoek om er een luchtig lentetafareeltje van te maken. Met tulpen, margrietjes, vlindertjes en frisse lentekleuren. Het hondje van het desbetreffende gezin heb ik er ook in verwerkt. Hij staat wat verderop in het veld. Elke doek is 60x60cm, waardoor ze samen (met een tussenruimte van ca. 15 to 20 cm.) + 140x60cm. muur kunnen bedekken.

"Home is where the heart is"

Opdracht van een 4-persoons gezin in kubistische stijl, conform verzoek. Zwart-wit uitgevoerd met lichte structuur in de ondergrond, passend in de rustige inrichting van desbetreffende woonkamer. Afmeting 100 x 100 c. 3D-doek.

"Maastricht in beeld"
Opdracht om een compilatie van Maastricht te maken. Kleurstelling monogroom, passend in de woninginrichting. Afmeting 150 x 50 cm.
"Geis"
Opdracht om het beeldje 'de Mestreechter Geis' op doek te maken als herinnering aan  Maastricht. Hang prominent in de grote hal van een moderne woning. Afmeting 100 x 100 cm. 3D-doek.
"African Water"
Opdracht naar voorbeeld gemaakt en uitgevoerd in olieverf. Afmeting 40 x 50 cm. Achteraf voorzien van een mooi rvs-kleurig baklijstje.
"Pater Vink Toren Maastricht"
De opdracht is gemaakt voor mijn opa die op zijn hoge leeftijd in een verzorgingstehuis verblijft. Om zijn grote liefde voor zijn geboortestad niet te snel te vergeten, heb ik speciaal voor hem het Pater Vink Torentje van Maastricht in een vrolijke aquarel uitgewerkt.
Het werk is 40 x 50 cm. en is ingelijst achter glas in een zacht grijze houten lijst en hangt op zijn kamer aan de muur tussen de andere herinneringen en foto's.

"Kung FU Keano"

Deze opdracht is gemaakt voor een kinderkamer. De jongen kwam destijds van China naar Nederland; vandaar de animatieve figuur van Kung Fu Panda met de naam van het kind erin verwerkt.  

Muurschildering Minions

Gemaakt op de kinderkamer van mijn eigen zoon. Afmeting 120 x 80 cm.

Acryl op een effen witte muur.


y2oo6_dM-oeiiC0qfStf2YnWpNS0sFOK9Iape8-bf9M