Monique's Atelier  

Uw schilderij: mijn passie! 

PORTRET

Hier vind je portretten die ik in opdracht heb gemaakt.

"Leonique" is een opdracht van een oma voor haar dochter en kleinkind. Het is een kleurrijk kinderportret op 50x60cm. in olieverf met een losse schildertoets gemaakt. 

"Familieportret" is een speciaal project, waarbij ik een oude foto (ca. 1910) heb omgezet naar een schilderij. De opdrachtgever wilde graag een vastlegging op doek van zijn voorouders. Hierbij was het een hele uitdaging om het verhaal erachter te kunnen verduidelijken, zoals gezichtsuitdrukkingen, kleding, schoenen etc., waarvan niet alles erg duidelijk te zien was op de foto. Erg leuke opdracht om te doen. 

"Dolce Gabbana"

Dit is een mooi voorbeeld, waarbij de eigenaresse van één van mijn schilderijen de muurkleur heeft aangepast. Hierdoor komt het werk goed tot zijn recht. 

"Rode draad"

Dit is een abstracte opdracht, waarin ik rekening heb gehouden met de kleuren van het interieur (beige en rood tinten). Op verzoek is ook een dikke reliëfstructuur aangebracht en afgewerkt met hoogglans expoxy. 

"Devlin"

Opdracht conform verzoek fotorealistisch geschilderd in acrylverf op een canvas van 50x50cm. Het is een afbeelding van een kindje in een carnavalsoutfit (leeuwenpakje).

Dit is altijd erg leuk om te maken, vanwege de hoge emotionele waarde. 

"Nikky en Juul"

Dit is een modern dubbelportret voor de 50ste verjaardag van de moeder van de twee kinderen die op het schilderij staan afgebeeld. Op verzoek met oranjetinten in zwart-wit gemaakt, omdat de jongedame op de afbeelding die prachtige haarkleur heeft.


"Samen spelen"

Deze leuke opdracht heb ik pasgeleden afgeleverd. Op verzoek van de opdrachtgeefster heb ik haar 4 kleine hondjes vanaf foto's naar realistisch beeld geschilderd. Ze zijn zgn. samen aan het spelen in een Limburgs landschapje met de wind in de vacht. Afmeting 120x40 cm. op 3D-dik doek. De opdrachtgeefster wil haar lievelingen graag prominent in de woonkamer in natuurlijke tinten, passend bij de crèmekleurige woninginrichting.


"Mooi Azië" (2e versie)
Opdracht naar voorbeeld van de 1e versie die ik eerder had gemaakt. Kleurstelling monogroom, passend in de rustige inrichting van de slaapkamer. Afmeting: 50 x 70 cm. Achteraf voorzien van een mooie rvs-look baklijst.
"Parel"
Opdracht naar voorbeeld van de
1e versie die eerder had gemaakt. Het is een close-up van het oorspronkelijke schilderij van Jan Vermeer. Kleurstelling monogroom sepia. Passend in de rustige moderne woninginrichting. Afmeting 55 x 55 cm. Achteraf voorzien van een mooie rvs-look baklijst.

Portret "Jennifer Lopez"

Afmeting 120 x 80 cm. Opdracht voor mijn dochter die Jennifer als haar voorbeeld ziet.

Portret "Keano"
Opdracht om de zoon te schilderen.
Afmeting 80 x 80 cm. zodat het een prominente plek in de woonkamer boven de bank heeft gekregen.
y2oo6_dM-oeiiC0qfStf2YnWpNS0sFOK9Iape8-bf9M