top of page

Waar kom je mij tegen?
Exposure

Houtemse Kersmert 2023

10 december 2023 Houtemse Kerstmert op de binnenplaats van Kasteel Wolfrath in Born.

De markt is geopend van 13.00-19.00u. geheel in gezellige kerstsfeer.

houtemse kersmert kasteel wolfrath

3 en 4 februari 2024 kun je mijn stand bezoeken op de Art Eindhoven. Daar vertel ik je graag meer over de achtergrond en het maakproces van mijn schilderijen. Misschien wordt jij dan wel de nieuwe eigenaar van een van mijn unieke kunstwerken. 

Brabant Art Fair 2024

16 en 17 maart 2024 kun je mijn stand bezoeken op de Brabant Art Fair in Tilburg. Daar vertel ik je graag meer over de achtergrond en het maakproces van mijn schilderijen. Misschien wordt jij dan wel de nieuwe eigenaar van een van mijn unieke kunstwerken. 

Jaarlijkse Kunstmarkt Susteren


Elke 1e zondag van juni kun je onze grote kunstmarkt in Susteren gratis bezoeken. Laat je verrassen door de grote diversiteit aan kunst te koop.

Palet
Monique's Atelier|Monique Kroes|De Limburger

In de krant

In december 2022 deed ik mee met het tv programma 'Sterren op het doek'

en belandde ik daarmee in de krant De Limburger. 

Met dank aan reporter Ronald Colée. 

TV debuut 'Sterren op het doek'

Hierin zie je hoe ik Daphne Deckers heb vereeuwigd op het doek. Na een kennismaking met Daphne, poseersessie, een bezoek van Eus aan mijn atelier aan huis en een onthulling, wordt een schilderij gekozen door Daphne om mee te naar huis te nemen. De overige 2 schilderijen worden geveild voor een goed doel. 

 

Meer info: https://sterrenophetdoek.nl/

 

Een drietal opnames zijn verwerkt tot een mooie tv uitzending die op 

3 december 2022 te zien was op npo 2.  Op NPOplus kun je de uitzending nog terugkijken. Veel kijkplezier!

-verlopen-

 

Monique Kroes|Sterren op het doek 2022

Exto 

Online galerie op exto.nl

Op deze professionele kunstwebsite kun je schilderijen uit mijn voorraad kopen, die direct leverbaar zijn.

 On this professional art website you can buy paintings from my stock, which are immediately available. 

Doorlopende expositie 

Een doorlopende expositie van diverse oudere werken is te zien in het mooie Hospice Mariaveld in Susteren. Op deze manier hopen we een kleine troost te kunnen bieden aan de bewoners en familieleden in een moeilijke tijd van afscheid nemen van elkaar.

An ongoing exhibition of various older work can be seen in the beautiful Hospice Mariaveld in Susteren. In this way we hope to offer a small comfort to the residents and family members in a difficult time of losing a loved one.

Wat heb ik nog meer gedaan?
Exposure in the past?

FIRST ART FAIR

Na een lange periode (Covid-19), waarin weinig tot bijna geen gelegenheid is geweest om mijn werk te exposeren, mag het eindelijk weer. Van 24 t/m 27 maart 2022 is mijn werk te zien (en te koop) op de grote First Art Fair in Amsterdam. In een mooie setting  van grote galerieën en individuele kunstenaars tegen de achtergrond van de bedrijvigheid op het IJ, kun je mijn stand met nr. 11 bezoeken op het panoramadek. 

-verlopen-

 

mixed media portret in blauwtinten met een deel epoxy (niet meer beschikbaar)

Expositie in etalage De Ligne (achterkant bibliotheek) in Sittard: 16 t/m 29 november 2020 Algemene Expositie van meerdere kunstenaars in het thema 'Schoonheid en Verval'. Hieraan nam ik deel met een Modern Art Portret (mixed media).

-verlopen-

lokale carnavalsposter met Bep Verblakt afgebeeld gemaakt door Monique Kroes

ALAAF!

Deze poster is een afdruk van een groot olieverfportret dat ik speciaal voor de vastelaovend heb gemaakt. Het is een portret van iemand die erg vitaal, energiek en vrolijk in het leven staat ongeacht leeftijd. Ze heeft mij daarmee geïnspireerd om haar op doek te vereeuwigen en o.a. symbool te laten zijn voor de vastelaovend in Limburg. 

Een tweede langlopende expositie is gedurende 2019/2020 een jaar lang te zien geweest in het Gezondheidscentrum Susteren op de bovenverdieping. Hier hingen vnl. grote portretten en een paar abstracte werken uit mijn collectie.

-verlopen-

In mei 2019 heb ik deelgenomen aan een gezamenlijk exositie, in het Mariapark in Sittard, waarbij ik mijn laatste grote werken tentoon heb gesteld.

-verlopen-

Annechien Steenhuizen Rembrandt competitie 2019 deelnemer Monique Kroes

In het jaar van Rembrandt 2019 heb ik meegedaan aan de leuke 'project Rembrandt'-wedstrijd met als opdracht: het maken van een portret van Annechien Steenhuizen. Met bijna 4 sterren van de 5 was ik zeer tevreden en één van de 1600 inzendingen in Nederland.

-verlopen-

Vrijheid abstract schilderij gemaakt door Monique Kroes

Dit schilderij met de titel 'Vrijheid' is in 2016 verkocht voor het goede doel War Child. Een kleurrijk geheel in de kleuren van de Nederlandse vlag en vaandel, dat doet denken aan de bevrijding van Nederland na de 2e wereldoorlog. Toepasselijk gekozen titel voor dit goede doel.

-verlopen-

bottom of page